Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Mesleki ve teknik eğitim alanında, Bursa’da marka haline gelmiş; nitelikli bireyler yetiştiren, toplumsal gelişime katkıda bulunan bir kurum olmaktır.

Misyon: Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda, toplum, sektör ve üst öğrenim kurumlarının beklentilerini karşılayabilen, çağın gereklilikleriyle donatılmış ortamlarda, milli ve manevi değerlere sahip, özgüveni yüksek, kendini sürekli yenileyen ve öğrendiklerini uygulayabilen öğrenciler yetiştirmektir

Başarılar: Okulumuz Sosyal ve Sportif alanlarda da aktif ve başarılı olup il geneli ve il dışı mesleki yarışmalarda başarılar elde etmiştir Okulumuz idarecileri, öğretmenleri ve diğer personelleri olarak bizler; Kaliteli Eğitim ve Öğretimin yanında 4 yıllık üniversiteye öğrenci kazandıran, Okulumuzdaki alanları en iyi şekilde öğrenen , kullanan ve okulda öğrendikleri bu bilgilerini sektöre en iyi şekilde aktaran ve uygulayan bilgili gençleri Bursa´nın sanayisine ve hizmet sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirmekteyiz. Ayrıca öğrencilerimizi sosyal ve kültürel faaliyetlerle gelişmelerinde önemli katkıda bulunan bir Eğitim kurumu olarak çalışmalarımızı bütün hızı ile bu doğrultuda başarıyla devam ettirmekteyiz.

Saatler: 08:45- 17:05
Isınma: Doğalgaz
Servis Bilgisi: Özel Servisler Mevcuttur
Sportif Etkinlikler: Kız Voleybol Takımı
Bilimsel Etkinlikler: TUBİTAK Bilim Fuarları
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus

WEB - https://yigitlerkml.meb.k12.tr

Adres - Yiğitler Mah. B342. sok Yıldırım / BURSA

Kütüphane Kitap Sayısı :2039
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Yıldırım İlçesi Yiğitler TOKİ binalarının güney tarafında OTOSANSİT´in güney batı tarafındadır.

Adres - Yiğitler Mah. B342. sok Yıldırım / BURSA

Ulaşım Heykelden 24B otobüsü ile gelinebilir. Kent Meydanından veya Arabayatağı Metro İstasyonundan Esnevler -Okul yazan münibüslerle ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık ilçe merkezine 4 km il merkezine 6,5 km uzaklıktadır